Benarkah Pemimpin UMNO Kafir Walau Bersolat ???

Jika dilihat secara sepintas lalu, mungkin ramai beranggapan bahawa tajuk artikel ini ‘melampau’. Namun apa yang paling penting ialah menyatakan kebenaran. Apatah lagi kebenaran yang hendak dinyatakan itu melibatkan pegangan ‘Aqidah umat Islam dalam negara ini.

Selama ini orang Melayu yang beragama Islam beranggapan jika lahir sebagai Muslim, mati pun nanti sebagai seorang Muslim dan akan dimasukkan ke dalam Syurga kelak.

Hujah ini jika dilihat secara lahiriah, mungkin ada benarnya sebab masyarakat Islam hanya faham seseorang itu boleh jadi kafir apabila menyembah berhala sahaja. Dan inilah yang diajar sewaktu berada di sekolah agama kerajaan. Penyembahan kepada selain daripada Allah disebut Syirik Jali.

Maha Suci Allah daripada dipersekutukan.

Selama ini masyarakat Islam dalam negara tidak pernah diajar secara jelas tentang ‘Perkara-Perkara Yang Boleh Membatalkan ‘Aqidah Islam’ kecuali bagi mereka yang menuntut di Sekolah Agama Rakyat dan juga di institusi pondok.

Sistem Pengajaran dan Pembelajaran di SAR dan institusi pondok ini lebih mendalam dan menyeluruh. Pelajar-pelajar yang ‘graduate’ dari institusi ini biasanya akan menjadi penyokong dan kebanyakannya terus ‘terjun’ ke dalam perjuangan Islam. Ada di antaranya menjadi Ulama’ yang berani dan disegani.

Inilah yang ditakuti oleh musuh Islam seperti UMNO dan pemimpinnya. Kita tidak pernah lupa dengan tindakan Mahathir menarik balik peruntukan kepada Sekolah Agama Rakyat sewaktu menjadi PM dulu. Fikirlah sendiri, bagaimana seorang yang mengaku Islam tetapi dia sendiri bertindak menghapuskan Sistem Pendidikan Islam untuk rakyatnya.

Begitulah juga yang dilakukan oleh Presiden Mesir, Hosni Mubarak Laknatullah yang tidak mahu membuka sempadannya bagi membolehkan bantuan kemanusiaan sampai ke Gaza baru-baru ini. Begitu juga dengan sikap dan perangai Raja Jordan, Raja Abdullah yang bimbang dengan kejayaan Revolusi Islam Iran, kebangkitan Islam di Lubnan dan kejayaan Hamas memerintah Palestin. Beliau sendiri berkempen dengan pemimpin Liga Arab agar mengambil tindakan terhadap sebarang gerakan Islam yang bangkit. Si Raja Puaka dan Bangsat dari Jordan ini sangat bimbang jika Islam kembali berkuasa di dunia dan memberikan ancaman terhadap Amerika dan Israel.

Jenis apakah manusia Islam seperti ini ? Mengaku Islam tetapi merekalah sebenarnya yang menjadi talibarut Yahudi Zionis dan Nasrani.

Benarkah Pemimpin UMNO Ini Kafir Walau Masih Bersolat ?

Saya mulakan dengan Hujah Al-Qur’an. Dalam Surah Al-Ana’am (6) : ayat 159

إِنَّ الَّذِينَ فَرَّقُوا دِينَهُمْ وَكَانُوا شِيَعًا لَّسْتَ مِنْهُمْ فِي شَيْءٍ ۚ إِنَّمَا أَمْرُهُمْ إِلَى اللَّهِ ثُمَّ يُنَبِّئُهُم بِمَا كَانُوا يَفْعَلُونَ

Ertinya : Bahawasanya orang-orang yang mencerai-beraikan agama mereka (dengan perselisihan-perselisihan yang berdasarkan hawa nafsu) dan mereka menjadi berpuak-puak, tiadalah engkau terkait sedikitpun dalam (perbuatan) mereka. Sesungguhnya perkara mereka hanya terserah kepada Allah. Kemudian Dia akan menerangkan kepada mereka (pada hari kiamat kelak), apa yang telah mereka lakukan (dan membalasnya).

Almarhum Prof Hamka menafsirkan ayat ini sebagai “Apabila ada keyakinan bahawa ada sistem lain yang lebih baik daripada sistem Islam, maka kafirlah orang itu walaupun masih sembahyang.”

Hujah 1 : Pemimpin UMNO telah memerintah negara lebih setengah abad. Sejak dari awal pemerintahan sehingga ke hari ini, undang-undang yang diguna pakai ialah undang-undang ciptaan manusia iaitu Perlembagaan Persekutuan Tanah Melayu yang didraf oleh Suruhanjaya Reid British. Bahasa mudahnya undang-undang sekular yang memisahkan agama dengan pentadbiran negara (poliitik).

Persoalannya, mengapa pemimpin UMNO tidak pernah berusaha untuk menukar Perlembagaan ciptaan British ini kepada Perlembagaan Al-Qur’an ? Adakah boleh diterima alasan mereka yang mengatakan bahawa Al-Qur’an tidak boleh dilaksanakan kerana Malaysia terdiri daripada masyarakat majmuk ? ATAU

Hujah 2 : Pemimpin UMNO sendiri lebih yakin bahawa undang-undang yang sedia ada (Perlembagaan Malaysia) ini lebih baik dan sesuai daripada Undang-Undang Allah (Al-Qur’an).

Hujah 3 : UMNO itu sendiri disahkan oleh Almarhum Tunku Abd.Rahman sebagai sebuah parti kebangsaaan (‘asobiyyah) yang berfahaman sekular. Jelas bahawa pemimpin UMNO itu sendiri berfahaman sekular yang sesat ini.

Apakah Hukum Jika Seseorang Islam Itu Berfahaman Sekular ?

Syeikh Mustafa Sabri, seorang Ulama’ masyhur yang hidup (1869 – 1954) di zaman Pemerintahan Khalifah Uthmaniyyah dan pernah menjawat jawatan Mufti dalam Kerajaan Islam Turki Uthmaniyyah pernah mengeluarkan fatwa berhubung dengan Sekularisma ini.

Fatwanya : “Jalan paling mudah menjadi KAFIR apabila memisahkan agama dengan politik.”

Para pembaca yang budiman, anda fikirlah sendiri. Buatlah penilaian yang jujur bagaimana kedudukan ‘aqidah para pemimpin UMNO yang sedang bermaharajalela sekarang.

Lihatlah apa yang berlaku dalam negara. Bagaimana boleh berlaku kes 250 ribu umat Islam yang MURTAD dalam negara ini. Statistik ini disahkan sendiri oleh Jabatan Pendaftaran Negara.

Kes murtad Nur Aisyah (anak Hj Bukhari) merupakan satu kes yang menunjukkan betapa gagalnya sistem yang ada dalam negara. Bagaimana seorang anak gadis yang mendapat didikan Islam yang sempurna dari ibubapanya, hafaz Surah Yasin dan As-Sajdah, memiliki kelulusan agama sehingga peringkat 4 Thanawi boleh murtad ???

Renungkanlah. Di mana silapnya.

Jazakallah.

http://monazmuslim.blogspot.compak_lah_duyung

Advertisements

4 Responses

 1. YA ALLAH…KALAU YE PUN JGN LA KATA DIA KAFIR…HANYA ALLAH YANG BERHAK MENILAI…

 2. allah bagi alquran pada kita untuk kita nilai kita kaji kita cari dan kita jarah mana yang baik atau buruk untuk dijadikan “kompas” saat ajal datang menjemput-jadi sesama manusia perlu lah kita ingat mengingati …..pada yang tahu d tunjuknya pada yang tidak barangkali fasik jika begini….barangkali sesat jika begitu…. maka kafir kalau begini-inilah cara mereka yang paham undang undang alquran lalu d tuangkan kepada gelas -gelas yang dapat dilihat jelas jernih iklas dalam berhukum moga faham pada yang mampu

 3. SALAM,

  Para pemimpin UMNO yang terdiri daripada ahli-ahli PARLIMEN dan DUN adalah orang-orang KAFIR kerana :

  1. Mereka ini adalah Tuhan-tuhan MANUSIA atau TAGHUT yang berkuasa dan berdaulat untuk memerintah ke atas seluruh umat manusia;

  2. Mereka ini adalah Tuhan-tuhan Manusia yang kafir kerana mereka adalah berkuasa dan berdaulat untuk membuat undang-undang manusia untuk manusia;

  3. Mereka ini adalah Tuhan-tuhan Manusia yang kafir kerana mereka adalah berkuasa dan berdaulat untuk menjalan dan menguat kuasakan undang-undang manusia ke atas manusia;

  4. Mereka ini adalah Tuhan-tuhan Manusia yang kafir kerana mereka adalah Tuhan-tuhan Manusia yang disembah oleh manusia apabila seluruh umat manusia mentaati dan mematuhi undang-undang yang dibuat oleh mereka (Tuhan-tuhan Manusia) ini.

  Seluruh penyokong UMNO yang menjadi rakyat yang diperintah ini adalah orang-orang KAFIR kerana :

  1. Mereka menyetujui dan meredhai para pemimpin mereka yang kafir ini;

  2. Mereka melantik para pemimpin UMNO ini sebagai Tuhan-tuhan yang berkuasa dan berdaulat untuk memerintah ke atas kita;

  3. Mereka menjadi para hamba kepada Tuhan-tuhan Manusia ini kerana mereka berada di bawah kuat kuasa undang-undang manusia;

  4. Mereka adalah para PENYEMBAH yang menyembah Tuhan-tuhan manusia ini apabila mereka mentaati dan mematuhi undang-undang yang dibuat oleh Tuhan-tuhan Manusia ini.

  Negara Malaysia kita ini adalah negara yang syirik dan kufur kerana ia mengamal, mengimani dan menganuti agama demokrasi yang syirik dan kufur .

  AGAMA ISLAM :

  1. AQIDAH ISLAM adalah ciptaan Allah dan daripada Allah yang terdiri daripada RUBUBIYAH DAN ULUHIYAH ALLAH :

  i. Rububiyah Allah bererti bahawa Allah itu adalah TUHAN bagi manusia kerana HANYA Dia sahaja yang mempunyai HAK dan KUASA ke atas Kedaulatan, Otoriti dan Undang-undang dan Dia juga mempunyai HAK untuk MENGABDIKAN MANUSIA KEPADA KUASA -NYA;

  ii. Uluhiyah Allah bererti Allah itu adalah TUHAN yang tunggal bagi manusia kerana segala kedaulatan, otoriti dan undang-undang yang dimiliki, dibuat dan diluluskan oleh Allah itu adalah DITAATI dan DIPATUHI oleh seluruh manusia yang diperintah;

  2. SYARIAT ISLAM adalah terdiri daripada segala PERATURAN dan UNDANG-UNDANG yang dimiliki, dibuat dan diluluskan oleh Allah;

  3. AKHLAK ISLAM adalah daripada Allah yang mengikut neraca-neraca dan nilai-nilai daripada Allah yang dikuatkuasakan oleh peraturan dan undang-undang Allah.

  AGAMA DEMOKRASI :

  Demokrasi adalah agama yang syirik dan kufur kerana ianya adalah didasarkan kepada Aqidah, Syariat dan Akhlak yang syirik dan kufur :

  1. AQIDAH DEMOKRASI adalah ciptaan manusia yang selain daripada Allah yang terdiri daripada RUBUBIYAH DAN ULUHIYAH MANUSIA :

  i. Rububiyah Manusia bererti para pemerintah itu adalah TUHAN-TUHAN bagi manusia kerana mereka mempunyai HAK dan KUASA ke atas Kedaulatan, Otoriti dan Undang-undang dan mereka mempunyai HAK untuk MENGABDIKAN MANUSIA KEPADA KUASA MANUSIA;

  ii. Uluhiyah Manusia bererti para pemerintah itu adalah TUHAN-TUHAN bagi manusia kerana segala kedaulatan, otoriti dan undang-undang yang dibuat dan diluluskan oleh para pemerintah itu adalah DITAATI dan DIPATUHI oleh golongan manusia yang diperintah;

  2. SYARIAT DEMOKRASI yang terdiri daripada segala PERATURAN dan UNDANG-UNDANG yang dibuat dan diluluskan oleh parlimen (fasal 44 Perlembagaan Negara) adalah ciptaan manusia yang selain daripada Allah;

  3. AKHLAK DEMOKRASI yang wujud dan berkembang di bawah kekuasaan dan undang-undang manusia adalah mengikut neraca-neraca dan nilai-nilai manusia yang dikuatkuasakan oleh peraturan dan undang-undang manusia.

  UMNO melantik manusia sebagai Tuhan-tuhan Manusia dan selepas itu UMNO menyembah Tuhan-tuhan Manusia ini – kesemuanya ini mengeluarkan UMNO daripada agama Allah! Ini adalah sikap dan perbuatan yang merosakkan Laailaahaillallah dan yang mengeluarkan UMNO daripada agama Allah, kerana :

  1. Tidak ada IJTIHAD dan MASLAHAH dalam masalah AQIDAH;

  2. Falsafah “matlamat menghalalkan cara” tidak dapat diterima oleh Islam kerana ianya adalah falsafah Barat dan cara pemikiran Barat yang syirik dan kufur yang dikembangkan oleh Machiavelli;

  Perhatikan ayat al-Quran seperti di bawah ini :

  Firman Allah : Fatir 10
  Sesiapa yang mahukan kemuliaan (maka hendaklah ia berusaha mencarinya dengan jalan mematuhi perintah Allah), kerana bagi Allah jualah segala kemuliaan. Kepada Allahlah naiknya segala madah yang baik (yang menegaskan iman dan tauhid untuk dimasukkan ke dalam kira-kira balasan), dan amal yang soleh pula diangkat-Nya naik ( sebagai amal yang makbul – yang memberi kemuliaan kepada yang melakukannya). dan sebaliknya; orang-orang yang merancangkan kejahatan (untuk mendapat kemuliaan), adalah bagi mereka azab seksa yang berat; dan rancangan jahat mereka (kalau berkesanpun) akan rosak binasa.

  Orang-orang yang mengamalkan agama demokrasi yang kufur walaupun untuk tujuan dan matlamat yang baik dan suci murni kerana Allah disifatkan Allah sebagai orang-orang yang merancdang untuk melakukan kejahatan yang akan dihumban ke dalam neraka!

  Memelihara dan mempertahankan kesempurnaan pegangan dan amalan kalimah Laailaahaillallah dengan cara:

  1. Memahami, menyedari dan meyakini kesyirikan dan kekufuran demokrasi;

  2. Tidak mengambil bahagian dan mengamalkan sistem politik demokrasi;

  3. Memisah, memencil dan mengasingkan diri daripada demokrasi, kerajaan demokrasi dan segala proses politik demokrasi;

  4. Tidak meredhai dan menyetujui demokrasi dan kerajaan demokrasi serta membencinya;

  5. Tidak menghalal dan membolehkan amalan demokrasi dan sistem politik demokrasi;

  6. Mengisytiharkan kekufuran kerajaan demokrasi dan perintah Allah untuk menghancurkannya untuk kemudiannya digantikan dengan sebuah Negara Islam;

  7. Menafi, menolak, mengingkari dan menentang dengan terbuka, aktif dan total terhadap demokrasi dan kerajaan demokrasi ;

  8. Mengamalkan sikap tanpa kompromi dan berkonfrantasi dengan kerajaan demokrasi sehingga ia mengalami kehancuran;

  9. Tidak bersikap “neutral” dan berkecuali terhadap kerajaan demokrasi;

  10. Membentuk dan menyertai satu Pergerakan Islam untuk menentang dan menjatuhkan kerajaan demokrasi dan untuk memperjuangkan Islam melalui Metod Islam supaya ia muncul sebagai satu agama yang berkuasa dan memerintah dengan menguatkuasakan segala undang-undang dan sistem hidup daripada Allah.

  Inilah sahaja jalan dan cara bagi UMNO untuk menyelamatkan dirinya dan para pengikutnya daripada terlibat secara langsung dengan kesyirikan dan kekufuran.
  Metod Islam untuk meruntuh dan menghapuskan kerajaan manusia yang syirik dan kufur ini adalah jalan al-Quran, Sunnah dan Sirah. Sikap dan tindakan Rasulullah saw terhadap agama dan kekuasaan Jahiliyah semasa di zaman Jahiliyah Makkah :

  1. Mengisytiharkan kalimah Laailaahaillallah untuk menegakkan kekuasaan Islam dan sistem kehidupan Islam, serta matlamat untuk menghapuskan kekuasaan Jahiliyah;

  2. Mengisytiharkan agama jahiliyah Mekah sebagai agama yang syirik dan kufur;

  3. Tidak mengamal, mengimani dan menganuti agama Jahiliyah;

  4. Tidak membolehkan amalan agama Jahiliyah bagi tujuan perjuangan Islam;

  5. Tidak mengiktiraf dan bersetuju terhadap agama Jahiliyah;

  6. Tidak bersetuju untuk menyerahkan hak dan kuasa untuk membuat peraturan dan undang-undang kepada manusia;

  7. Tidak mentaati peraturan dan undang-undang manusia;

  8. Menafi, menolak, mengingkari dan menentang dengan terbuka, aktif dan total terhadap agama Jahiliyah;
  9. Memisah dan mengasingkan diri daripada kepimpinan kufur dan kekuasaan kufur serta untuk memusuhi dan membencinya;

  10. Mengamalkan sikap tidak berkompromi dan non-konformis terhadap agama Jahiliyah;

  11. Mencabar dan mengancam agama Jahiliyah yang sedang berkuasa dan berdaulat;

  12. Bersedia dan sanggup untuk dizalimi dan ditindas oleh kekuasaan Jahiliyah dengan ketara dan berpajangan;

  13. Konfrantasi terbuka terhadap kerajaan yang syirik dan kufur yang sedang memerintah dan berdaulat ke atas kita ;

  14. Setelah memperolehi kekuatan, Islam akan melancarkan Jihad dan Perang terhadap Jahiliyah untuk menghapuskan sistem pengabdian manusia kepada kuasa manusia dan untuk mengembalikan pengabdian seluruh umat manusia kepada Allah sahaja.

  Inilah jalan dan metod perjuangan Rasulullah saw semasa dalam era Mekah yang sama sekali berbeza dan berkontradiksi dengan jalan dan cara umat Islam kita di Malaysia kini.

  Metod Islam untuk mewujudkan kerajaan Islam ialah Jihad, Perang dan Revolusi, bukan melalui jalan demokrasi dan proses demokrasi kerana itu adalah jalan yang syirik dan kufur.

  Jihad dan Perang dalam Islam adalah diperintahkan Allah ke atas kita yang bertujuan untuk :

  1. Menghapuskan sistem PENGABDIAN MANUSIA KEPADA KUASA MANUSIA yang wujud dan beroperasi di bawah kekuasaan sesebuah kerajaan manusia seperti kerajaan demokrasi kita ini;

  2. Menghapuskan penindasan dan kezaliman sekali gus untuk menegakkan keadilan dan kebebasan;

  3. Menghapuskan kebatilan untuk menegakkan kebenaran;

  4. Menghapuskan ketuanan kufur dan untuk menegakkan ketuanan Islam supaya agama Islam sahaja yang wujud sebagai agama yang paling berkuasa dan agung di atas muka bumi ini;

  5. Menghapuskan kekuasaan yang menghalangi dakwah Islam.

  Jihad dan Perang untuk menghapuskan kerajaan demokrasi :

  Firman Allah :al-Baqarah 251
  Sekiranya Allah tidak menahan segolongan manusia dengan segolongan yang lain nescaya rosak binasalah bumi ini.

  Firman Allah : al-Hajj 40
  Sekiranya Allah tidak menjatuhkan segolongan manusia dengan segolongan yang lain, nescaya runtuhlah tempat-tempat pertapaan serta gereja-gereja, dan sinagog-sinagog dan juga masjid-masjid yang sentiasa disebut nama Allah dengan banyak padanya.

  Islam BERHAK untuk melancarkan Jihad dan Perang dalam bentuk yang OFENSIF ke atas sesuatu Negara Bangsa atau Kerajaan Demokrasi, atau ke atas mana-mana Kerajaan Manusia sekalipun tanpa terlebih dahulu ianya diserang, diperangi, dizalimi dan diancam oleh mana-mana negara atau kerajaan-kerajaan tersebut.

  Firman Allah: al-Baqarah 193
  Dan berperanglah sehingga tiada lagi fitnah (penindasan) dan jadilah agama untuk Allah.

  Selagi “fitnah” itu wujud, selama itulah Jihad dan Perang dikehendaki dan diperintahkan Allah untuk dilancarkan sehingga fitnah itu, iaitu kerajaan dan otoriti demokrasi itu, mengalami kehancuran; dan “jadilah agama untuk Allah”, iaitu sehingga Islam sahaja yang berkuasa dan memerintah ke atas seluruh ideologi dan pemikiran yang lain dan ke atas seluruh umat manusia di bumi, baik ke atas umat Islam mahupun bukan Islam.

  Sekian, terima kasih.

  Wan Solehah al-Halbani

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: