inilah kenyataan tpm yang cuba melagakan kedua pemimipin yang nak ikhlas dalam perjuangan utk rakyat

Zaid rendahkan kewibawaan Tengku Razaleigh – Muhyiddin

SEREMBAN: Tindakan bekas Menteri Undang-undang yang kini anggota Parti Keadilan Rakyat (PKR), Zaid Ibrahim mengajak Tengku Razaleigh Hamzah menyertai pembangkang sebenarnya cuba merendah-rendahkan kewibawaan veteran Umno itu, kata Tan Sri Muhyiddin Yassin.

Timbalan Perdana Menteri dan Timbalan Presiden Umno itu berkata ini kerana Tengku Razaleigh bukan sembarang orang sebaliknya merupakan seorang pejuang parti Umno.

“Beliau menjadi pengasas parti sejak dari dulu lagi, ini macam Zaid merendah-rendahkan kewibawaan politik Tengku Razaleigh, walaupun beliau tidak berjawatan tetapi beliau masih aktif dan cergas (dalam Umno),” katanya kepada pemberita selepas merasmikan Persidangan Perwakilan dan Mesyuarat Agung Gabungan Majlis Guru Besar Malaysia hari ini.

Beliau menegaskan Tengku Razaleigh merupakan satu daripada sebab Umno mendapat kemenangan moral pada pilihan raya kecil Dewan Undangan Negeri Manek Urai di Kelantan pada 14 Julai lepas apabila calon Barisan Nasional (BN) kalah tipis dengan majoriti 65 undi kepada PAS.

“Jadi saya fikir, Zaid kena hormatlah, dia sudah masuk PKR tidak mengapa,” katanya mengulas pelawaan Zaid supaya tokoh politik tersohor Umno itu yang juga anggota Parlimen Gua Musang menyertai parti pembangkang yang dibuat melalui blognya.

Sementara itu, Timbalan Perdana Menteri turut ditanya sama ada kakitangan kerajaan sudah hilang integriti apabila terlibat dalam kegiatan jenayah seperti kes tangkapan sembilan kakitangan Jabatan Imigresen di Johor semalam atas dakwaan terlibat dalam kegiatan penyeludupan manusia.

Muhyiddin berkata kes itu tidak sepatutnya dijadikan kayu pengukur kepada prestasi kakitangan kerajaan yang lain, malahan penilaian prestasi serta kepercayaan orang ramai terhadap kepada mereka harus dibuat secara berterusan.

Katanya negara sudahpun mempunyai Institut Integriti Nasional yang memandu kakitangan kerajaan meningkatkan kecekapan serta tanggungjawab mereka. BERNAMA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: