Tungga Apa Lagi, Kasi Roboh Itu BN di Sarawak!!!

leh: ruhan

NGO di Malaysia sudah bersatu dan menyerang Taib habis-habisan. Mereka mahu suruhanjaya diraja ditubuhkan untuk menyiasat kekayaan luar biasa yang dimiliki oleh Taib. Taib tidak mungkin dapat mengumpul kekayaan yang luar biasa kerana menjadi pegawai kerajaan dan Ketua Menteri Sarawak.  Tentu berlaku penyalahgunaan kuasa dan rasuah dalam penimbunan kekayaan itu.

Inilah serangan paling dahsyat terhadap Taib setakat ini. Rakyat Sarawak telah menampakkan reaksi mereka dengan memberi sokongan hebat kepada Pakatan Rakyat yang sedang berkempen dalam PRN Sarawak Ke-10 sekarang ini.  Setakat ini Pakatan didakwa menguasai 19 kerusi dan 24 kerusi berkedudukan 50-50. Selebihnya positif BN.  


Kedududkan ini telah membimbangkan Najib dan gerombolannya dari Semenanjung. Namun,  PM dan TPM sudah pulang ke Kuala Lumpur sebelum hari pengundian. Adakah ini  tanda-tanda awal kekalahan BN? Gelombang kemarahan rakyat tidak berupaya dibendung oleh BN. Kempen mereka tiada sambutan. Rakyat turun hanya jika ada konsert dan pemberian gula-gula politik.

Dengan waktu berkempen tinggal hari ini hingga jam dua belas malam, PR dan BN  tentunya membuat penggolongan yang boleh meyakinkan rakyat. Setakat ini majoriti pengundi Cina berpihak kepada PR. Sebahagian besar pengundi Iban juga telah memindahkan sokongan mereka kepada PR.  BN didakwa masih menguasai pengundi Melayu-Melanau. Mampukah PR menahan asakan menggila BN yang terkenal dengan pelbagai taktik kotor pada saat-saat akhir pilihan raya? Khabarnya wang sudah mula ditabur dan disogok kepada pengundi, terutama kaum Iban.  Perlu diingat bahawa wang itu wang rakyat, bukan wang BN. Ambillah hak anda. Undilah Pakatan Rakyat.  Duit yang diberi itu umpama habuk  saja jika dibandingkan dengan kekayaan Taib yang melimpah-ruah!!!

Kewaspadaan yang tinggi diperlukan oleh PR untuk mempertahankan benteng pertahanan mereka.  Semoga kali ini PR berjaya merobek keangkuhan BN di Sarawak apabila rakyat menyahut seruan mereka untuk berubah. Jom ubah rakyat Sarawak!!! Sekaranglah masanya. Apa tunggu lagi. Kasi roboh itu BN!!! Abaikan saja semua yang diluahkan oleh BN.  Mereka penipu. Mereka penghisap darah rakyat.

Marilah kita sama-sama berdoa semoga telahan yang dibuat oleh Zentrum menjadi kenyataan. Taib akan tumbang bersama-sama BN.  Sarawak akan dikuasai oleh Pakatan Rakyat. Amin! Amin! Amin! Ya Robbal ‘Alamin!!!

 

http://bilahrotan.blogspot.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: