Sensasi: AC Mizal Menyertai UMNO, Andai Kaedah Bersalaman Pun Sudah ‘Melanggar Syariat’ Islam Apakah Beliau Fikir Dia Di Landasan Kebenaran !!

Trend artis menyertai parti politik nampaknya semakin menjadi-jadi mutakhir ini. Paling menarik ialah selepas saja berita Bob Lokman mengisytiharkan diri menyertai Parti Islam SeMalaysia (PAS), tiba-tiba pula kita cuba dikejutkan dengan perkhabaran AC Mizal (foto) pula menyertai politik. tetapi, beliau tidak mengikut jejak langkah Bob Lokman sertai PAS. Dia lebih selesa memilih UMNO sebagai wadah perjuangannya. Apa jua alasan yang diberikan oleh AC Mizal, namun ternyata keputusan dia mengumumkan untuk sertai UMNO itu adalah satu kesilapann besar dalam hidupnya. Malah, ramai melihat itu menandakan yang artis terbabit cukup selesa untuk terus bergelumang dalan maksiat yang selama ini dipelopori dan disuburkan oleh parti itu sendiri. Apa yang menarik antara Bob Lokman dengan AC Mizal ialah kedua-duanya “naik nama” ketika di Astro. AC Mizal menjadi Pengacara rancangan “AC Di Sini” dan kemudiannya “Akademi Fantasia”. Manakala Bob Lokman pula adalah Pengacara “Teksi Tunai” dan juga menjadi pengkritik untuk rancangan realiti TV “Raja Lawak Astro” dan pernah juga bersama “Akademi Fantasia” sebelum itu. Cuma apa yang membezakan keduanya ialah Bob Lokman dulunya adalan Penulis Lirik dan Pencipta Lagu, sebaliknya AC Mizal pula adalah artis atau penyanyi ketika bersama kumpulan 4U2C satu ketika dulu. Namun, apa yang paling istimewa ialah selepas Bob Lokman berhijrah meninggalkan Raja Lawak 5 awal tahun ini, AC Mizal pula kembali ditawarkan menjadi Pengacara “Maharaja Lawak” yang sedang ditayangkan sekarang ini. Soalnya, apakah penyertaan AC Mizal dapat menggugat sokongan generasi muda kepada Bob Lokman?.


Haram, kaedah bersalaman pun jelas sekali langgar syariat Islam


Salam keinsafan, dari kegelapan mencari kebenaran yang hakiki

Daripada dua gambar di atas, jelas kita melihat kaedah bersalam itu sahaja sudah membuktikan mana yang benar dan mana yang salah, mana yang haram mana yang tidak. Soalnya, apakah AC sedar semua ini?. Cicit Tok Kenali itu menyertai PAS dengan disaksikan oleh ribuan anak muda di Kedah. Namun, penyertaaan AC Mizal ke UMNO hanya disaksikan oleh beberapa kerat pimpinan sahaja. Apakah yang AC Mizal cari agaknya?. Ternyata beliau memang “mengejar dunia” dan akan terus karam dengan maksiat selepas ini. Tambahan pula menyertai UMNO bermakna dia bersedia untuk menjerumuskan dirinya ke lembah kehinaan.

[Kemasukan AC ke dalam UMNO tidak boleh disamakan dengan penyertaan Bob ke dalam PAS. Ini kerana wadah perjuangan itu jelas berbeza dan sama sekali berlainan hala tujunya. Oleh itu, penyertaan AC ke UMNO tidak lebih mahu mendapatkan “simpati” atas apa yang belum diperolehi selama ini. Umum mengetahui bahawa AC adalah seorang usahawan MLM yang sering menggunakan kelebihan namanya untuk mempengaruhi ramai orang. Malah hingga ke hari ini ramai ahli syarikat MLM AC masih kecewa dengan sikap artis itu. Ramai yang tertipu dengan konsep perniagaan yang dibuat oleh AC. Beliau bijak untuk mempengaruhi orang ramai dengan satu sistem yang jelas sekali menguntungkan dirinya. Mungkin dek kerana itu AC perlukan perlindungan, dan menyertai UMNO adalah salah satu darinya. Apakah beliau akan menemui jalan kebenaran dengan menyertai parti itu agaknya?. Semoga AC Mizal sedar apa yang beliau lakukan ini dan berani berhadapan dengan risikonya kemudian].

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: